Mechele bijt terug na kritiek: "Op het einde van het seizoen de beste van het land"

15 juli om 23:31

Met zes titels achter zijn naam mag Brandon Mechele zich gerust een icoon van Club Brugge noemen. Zelf ziet hij dat echter niet zo en de verdediger weet ook dat ondanks zijn sterke prestaties hij toch kritiek blijft krijgen.

Zes landstitels en 434 wedstrijden voor Club Brugge, maar toch blijft er kritiek komen op de verdediger. "Er zullen er altijd zijn die mij niet goed genoeg vinden voor Club", geeft Mechele aan bij Het Nieuwsblad. "Als ik eens een bal verkeerd speel, staan ze daar weer: hij kan niet voetballen. Bepaalde vooroordelen blijven voor altijd aan mij kleven", klinkt het.

Hij trekt zich daar naar eigen zeggen weinig van aan, maar vindt wel dat de kritiek op de verdediging van Club Brugge vorig seizoen te streng was. "Ik vond dat we als verdediging goed stonden. Maar we kwamen zo vaak onder druk omdat de rest niet goed stond", geeft hij aan.

Die kritiek kwam er dan vooral tijdens de periode met Ronny Deila als trainer, maar verstomde toch enigszins na de overname van Nicky Hayen. "Onder Hayen zijn er bepaalde details bijgeschaafd. We hadden de jongste verdediging in België, en uiteindelijk werden we op het einde van het seizoen nog de beste achterlinie van het land", lacht hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.