RSC Anderlecht verlengt met talentvolle verdediger Nunzio Engwanda (16)

OFFICIEEL: RSC Anderlecht verlengt met talentvolle verdediger Engwanda (16)

11 juli om 18:10
Laatste update: 11 juli om 18:10

Nunzio Engwanda heeft een nieuwe verbintenis getekend bij RSC Anderlecht. De 16-jarige verdediger is nu tot medio 2027 verbonden aan de club.

Onze landgenoot speelt al sinds zijn zesde bij Neerpede en is momenteel mee met het zomerkamp van de A-kern in Portugal. Over de kwaliteiten van de verdediger is men bij de jeugdafdeling van paars-wit duidelijk tevreden. 'Zijn zelfvertrouwen aan de bal, zijn positionering en zijn passing hebben indruk gemaakt op de toeschouwers van de Belgische tweede divisie', zo meldt de club.

Mikkel Hemmersam is ingenomen met de verlening. "Nunzio is opgeleid in Neerpede en is al vele jaren bij de club. Hij is erg slim en rustig in de spelopbouw. Hij is ook een veelzijdige speler die op meerdere posities kan spelen. Nunzio is zonder twijfel een zeer interessant talent. We zijn erg blij dat hij zijn verblijf bij de club verlengt", liet de Academy Director noteren.

Nunzio is de broer van Alonzo Engwanda (21), de middenvelder die onlangs koos voor een transfer in plaats van een langer verblijf op Neerpede. Hij komt vanaf het nieuwe seizoen uit voor het Nederlandse FC Utrecht

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.