Zulte Waregem gaat opnieuw voor promotie: "Willen vooral heel graag"

11 juli om 14:16

Zulte Waregem ging vorig seizoen resoluut voor de promotie, maar dat lukte niet. Volgens Nicolas Rommens is die ontgoocheling nu verteerd. Essevee is klaar om het nog eens te proberen. 

"Op de open trainingsdag heeft onze coach het echt mooi verwoord: we moeten niets maar we willen vooral heel graag", aldus Rommens bij Het Nieuwsblad. "Op die manier leggen we niet meteen enorm veel druk op onze schouders. Of ons dat vorig seizoen heeft genekt? Ach, vorig jaar was het ook gewoon een enorme samenloop van omstandigheden. Het lag toen zeker niet alleen aan de druk.”

Met Sven Vandenbroeck is er ook een nieuwe coach gekomen. "Elke coach heeft zijn kwaliteiten maar ook een eigen aanpak. Er is duidelijk een nieuwe dynamiek in de groep. Hij legt ook wel andere klemtonen. Op de juiste voet inspelen, snel passen, tussen de lijnen voetballen, vooral vooruit, verticaal. Kleine details, denk je, maar het geeft ook wel aan welk soort voetbal hij wil brengen. Je merkt ook meteen dat hij op het hoogste niveau heeft gespeeld en getraind."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Lees meer over:

Deel via