Vandereycken fluit Oranje terug: "Blij dat de VAR is tussengekomen"

11 juli om 08:44

Nederland ligt uit het EK na een nederlaag tegen Engeland (2-1). Na de partij was er veel te doen over de penalty voor Engeland, maar die was volgens ex-bondscoach René Vandereycken terecht.

"Ik hoorde op Belgische, Nederlandse en Engelse televisie analisten die het absoluut geen strafschop vonden voor Engeland", aldus Vandereycken bij Het Nieuwsblad. "Iedereen mag natuurlijk zijn mening geven. Maar als die fout buiten het strafschopgebied gebeurt, dan wordt er áltijd gefloten. Waarom zou het dan geen fout zijn in het strafschopgebied?"

Vandereycken staat dus aan de kant van de ref. "Een fout is een fout. De manier waarop Dumfries naar de bal ging… en Kane raakte de bal eerst. Ik had in eerste instantie de indruk dat de VAR niet zou tussenkomen. Het viel mij op dat de VAR op dit EK zo weinig mogelijk werd aangesproken, terwijl er toch veel betwistbare fases waren. Ik vond het duidelijk strafschop en ben blij dat de VAR is tussengekomen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.