Westerlo haalt Kroatische verdediger in huis

OFFICIEEL: KVC Westerlo plukt 17-jarige verdediger weg bij Hajduk Split

9 juli om 19:13
Laatste update: 9 juli om 19:16

KVC Westerlo heeft dinsdag de transfer van Luka Vuskovic officieel bekendgemaakt. Vuskovic is een 17-jarige verdediger die overkomt van het Kroatische HNK Hajduk Split.

Vuskovic is een rijzige, Kroatische verdediger van 1 meter 93 groot. De 17-jarige tekende een contract voor één seizoen bij Westerlo. Ondanks zijn jonge leeftijd wist Vuskovic in zijn debuutjaar bij Hajduk Split al meteen een prijs te pakken. Ze wonnen de Kroatische beker.

Daarnaast schreeft de verdediger ook clubgeschiedenis. Hij kroonde zich namelijk tot jongste doelpuntenmaker in de hoofdmacht van Hajduk Split. In het totaal speelde hij elf wedstrijden in het eerste elftal. Vuskovic is ook een Kroatisch jeugdinternational.

Bij Westerlo zijn ze alvast blij met de komst van de verdediger. "Met de komst van Vuskovic onderstrepen we onze goede werking als club, die in het verleden al toonde een uitstekend ontwikkelingsplatform te zijn voor jonge talenten. Samen met onze voltallige entourage en staff kijken we er naar uit om mee een belangrijke rol te gaan spelen in de verdere doorgroei van zijn nu al veelbelovende carrière", aldus Wim Van Hove.