Daniel Van Buyten bij Rio Ferdinand over Toni Kroos en Kevin De Bruyne

Van Buyten te gast bij Ferdinand: "Kroos is meer verdedigend, De Bruyne geeft assists"

4 juli om 10:41

Woensdag was ex-Rode Duivel Daniel Van Buyten te gast bij Rio Ferdinand presents FIVE. De voormalig verdediger van onder andere Bayern München kreeg het dilemma 'Toni Kroos of Kevin De Bruyne' voorgeschoteld. 

Van Buyten zag naar eigen zeggen bij Bayern München al hoe goed Kroos was in zijn passing. "Je zag z'n kwaliteiten, maar er was te veel concurrentie destijds", zei Van Buyten. "Hij werd een seizoen uitgeleend aan Leverkusen en kwam terug als een andere speler."

"Hij verstuurde passes zoals De Bruyne dat doet", voegde de ex-verdediger toe. "Als Duitsland het ver schopt in het tornooi, kan Kroos wat mij betreft de Ballon d'Or winnen, na zijn fantastische seizoen bij Real Madrid."

Uiteraard wilde Ferdinand even dieper ingaan op de vergelijking met De Bruyne. "Wie is het best?", vroeg de host zich luidop af. "Kroos is iets verdedigender, De Bruyne is meer de man van de assists voor de goal. Er is een verschil. Allebei zou perfect passen in een team", zei Van Buyten. "Maar het balgevoel is bij allebei fantastisch."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.