Rode Duivel Thomas Meunier kan Trabzonspor verlaten voor AS Monaco of OL

Meunier kan dankzij clausule Turkije alweer verlaten: 'Interesse Monaco en Lyon'

4 juli om 09:55

Thomas Meunier kwam op het EK niet in actie met de Rode Duivels. De rechtsachter was na de groepsfase wel aanwezig in het trainingskamp, maar de achtste finale tegen Frankrijk kwam te vroeg voor de rechtsachter. Toch is er aan interesse in Meunier geen gebrek. Een overstap naar de Franse Ligue 1 lonkt. 

Meunier maakte in februari de overstap van Borussia Dortmund naar het Turkse Trabzonspor. En met succes. De 32-jarige rechtsachter speelde zich meteen in de basis én daarnaast opnieuw in de kijker bij de nationale ploeg. Ondanks Meunier nog een contract heeft tot medio 2025, zou er een 'geheime clausule' in z'n contract staan waarmee hij de club nu al gratis zou kunnen verlaten. 

Volgens het Duitse Fussballtransfers zou er nu al gebruik gemaakt worden van die clausule. Vooral AS Monaco en Olympique Lyon zouden de ervaren rechtsachter hoog op het verlanglijstje staan hebben. Volgens de bron willen de Franse clubs snel werk maken van een overstap. 

Indien Meunier voor een overstap naar Olympique Lyon zou kiezen, zou hij de derde Belg zijn bij de Franse topclub. Naast Orel Mangala speelt ook Malick Fofana bij Lyon. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.