Nils Schouterden verlaat Lierse SK voor RFC Seraing

OFFICIEEL: Schouterden blijft in Challenger Pro League en tekent bij RFC Seraing

4 juli om 09:05

Transfernieuws uit de Challenger Pro League. De 35-jarige Nils Schouterden verlaat Lierse K. voor reeksgenoot RFC Seraing. De polyvalente linkerflankspeler was einde contract bij geel-zwart. 

Schouterden kiest er zo voor om onder coach Mbaye Leye te spelen, een oude bekende voor hem. "Ik speelde met Mbaye Leye in Eupen en sindsdien hebben we altijd goed contact gehouden", klinkt het website van de club. "Zijn motivatie om mij naar hier te halen heeft me enorm geholpen bij het nemen van deze beslissing."

De 35-jarige routinier dacht naar eigen zeggen nog lang niet aan stoppen. "Ik wilde blijven voetballen en mijn ervaring goed gebruiken", stelt Schouterden. "Vorig seizoen was een beetje ingewikkeld (voor Seraing, red.), maar ik ben ervan overtuigd dat de club zich kan herstellen."

Voor Schouterden is het ondertussen zijn zevende Belgische club, nadat hij eerder aan de slag was bij Oud-Heverlee Leuven, STVV, KAS Eupen, KVC Westerlo, KV Mechelen en Lierse K.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.