Musiala lovend over Yamal bij Spanje

Musiala onder de indruk van Yamal: ''Waanzinnig, ik had die voorwaarden niet''

4 juli om 08:05

Jamal Musiala is lyrisch over het Spaanse wonderkind Lamine Yamal. Hoewel de Duits international zelf pas 21 jaar is, erkent hij dat hij vijf jaar geleden nog niet had kunnen staan waar de zestienjarige Yamal nu staat.

Duitsland en Spanje treffen elkaar vrijdag in de kwartfinales van het EK. Misschien wel de twee grootste talenten van het toernooi, Musiala en Yamal, staan dan tegenover elkaar. In gesprek met de Duitse tak van Sky Sports is de Duitse aanvallende middenvelder lovend over zijn collega-ster in wording. "Op zestienjarige leeftijd hier staan... Echt waanzinnig!"

"Toen ik zo oud was, had ik niet de fysieke voorwaarden om mee te kunnen met de professionals. Yamal speelt consistent en houdt het niveau al voor een langere periode vast. Heel cool om te zien." Yamal is dit EK een vaste waarde voor Spanje. Scoren deed hij nog niet, wel gaf hij al twee assists.

Toni Kroos
Musiala wordt eveneens gevraagd naar Toni Kroos, voor wie elke wedstrijd vanaf nu diens laatste als voetballer kan zijn. "Ik kan uren over hem praten", zegt de spelmaker van Bayern München. "Wat hij ons brengt, is zo belangrijk. Hij pusht ons. Voor mij en de andere jonge spelers is het heel goed om Toni in de buurt te hebben."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.