‘Lokonga (ex-Anderlecht) naar Sevilla, Arsenal met laatste details’

‘Lokonga (ex-Anderlecht) wil naar Sevilla, Arsenal met laatste details’

3 juli om 13:02
Laatste update: 3 juli om 14:33

Albert Sambi Lokonga (24), de voormalige middenvelder van RSC Anderlecht, is van Arsenal op weg naar Sevilla. Lokonga heeft de Spaanse club groen licht gegeven, weet transferjournalist Fabrizio Romano.

Lokonga werd het afgelopen seizoen door Arsenal uitgeleend aan Luton Town FC. Lokonga is nu dicht bij een definitieve overname door Sevilla. Arsenal en Sevilla zijn nu aan het onderhandelen over de laatste details.

De laatste details waar Sevilla en Arsenal over onderhandelen gaan over de transferclausule. Hoe deze geactiveerd kan worden en of de Spaanse club verplicht aan dit bedrag moet gaan voldoen.

Onze landgenoot Lokonga is een jeugdproduct van Anderlecht. Lokonga doorliep de jeugdopleiding en bereikte het eerste elftal van paars-wit. Arsenal nam Lokonga in de zomer van 2021 voor 17,5 miljoen euro over. Lokonga heeft volgens transfermarkt een huidige transferwaarde van 15 miljoen euro.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.