"Als Tedesco moet vertrekken, dan kijken we toch snel naar Hein"

3 juli om 08:16

Het EK was een grote ontgoocheling voor onze Rode Duivels. Kan bondscoach Domenico Tedesco aanblijven? René Vandereycken en Franky Van Der Elst lonken al naar Hein Vanhaezebrouck.

"Ik ben ook niet zo pro een andere buitenlandse bondscoach", aldus Vandereycken bij Het Belang Van Limburg. "Dat kost altijd tijd om de Belgische spelers te leren kennen, maar er is een Belgische trainer vrij, hé. Ja, Ik ben ervan overtuigd dat Hein een goeie bondscoach zou zijn. Veel andere Belgen komen niet in aanmerking. Philippe Clement is ook valabel, maar die ligt vast bij Glasgow Rangers."

Ook Van Der Elst ziet Vanhaezebrouck als een goed alternatief, al bouwt hij voorzichtigheid in. "Vanhaezebrouck is een goeie trainer. Als Tedesco moet gaan, kijk je snel naar Hein. Al vind ik het wat makkelijk om nu meteen om Hein Vanhaezebrouck te roepen."

Vanhaezebrouck heeft na zijn vertrek bij KAA Gent aangekondigd dat hij een sabbatjaar neemt. Bovendien heeft Tedesco nog een contract tot 2026. Twee zaken die een mogelijke komst bemoeilijken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.