'STVV ontvangt recordbedrag en ziet Suzuki naar Parma verhuizen'

2 juli om 18:16

Bij STVV blijft men afscheid nemen van belangrijke pionnen en staat nu ook Zion Suzuki op het punt om de club te verlaten. De Japanse doelman heeft zich serieus in de kijker gespeeld en kan STVV een recordbedrag gaan opleveren.

De transfers van Matte Smets en Jarne Steuckers leverden STVV niet al te veel op, maar Suzuki kan de club wel een enorme som gaan opleveren. Volgens Het Belang van Limburg is de doelman namelijk op weg naar het Italiaanse Parma, dat zo'n tien miljoen euro zal betalen voor Suzuki.

Daarmee wordt Suzuki de duurste uitgaande transfer ooit van de club en breekt hij het record van Takehiro Tomiyasu, die vijf jaar geleden zo'n negen miljoen euro heeft opgeleverd na zijn transfer richting Bologna. Die tien miljoen euro zal ook de financiële cijfers van de club serieus gaan opsmukken.

Bij STVV heeft men naar verluidt ook al een vervanger in het vizier, die Suzuki snel moet opvolgen. De doelman heeft daarmee amper één seizoen na zijn komst naar ons land al een transfer naar een topcompetitie beet.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.