OFFICIEEL: 17-jarige Mununga ruilt Brugge voor Lommel

OFFICIEEL: 17-jarige middenvelder Mununga verruilt Club Brugge voor Lommel

2 juli om 16:57

Club Brugge en Lommel SK hebben zaakjes gedaan. Tiener Théo Mununga verruilt West-Vlaanderen voor Limburg. De jonge middenvelder mikt er op speelkansen in de Challenger Pro League.

Het is Lommel dat de overstap aankondigt. De zeventienjarige Mununga timmerde de afgelopen jaren aan de weg in de jeugdacademie van Club Brugge. Tot een profdebuut leidde dat nog niet, noch bij de hoofdmacht, noch bij Club NXT. Wel slaagde Mununga er al in om selecties te verzamelen voor de nationale ploeg onder 17.

Lommel beschrijft de nieuwkomer op haar website als 'een rechtsvoetige middenvelder met een goede passing en trap op doel, een groot uithoudingsvermogen en technisch begaafd'. Mununga moet in de eerste plaats de nodige stappen zetten om door te groeien naar de A-ploeg. Dat moet dit seizoen al gebeuren, want zelf is hij ambitieus. "Samen met de supporters hoop ik komend seizoen opnieuw te strijden voor de promotie", vertelt Mununga. Afgelopen seizoen strandde Lommel in de laatste barragematch voor promotie. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.