OFFICIEEL: Strand Larsen maakt overstap naar Wolverhampton

OFFICIEEL: Strand Larsen maakt miljoenentransfer naar Premier League

2 juli om 16:13

Wolverhampton Wanderers heeft zich versterkt met Jorgen Strand Larsen. De Premier League-club huurt de spits voor één seizoen van Celta de Vigo, alvorens het hem definitief in zal lijven. Die deal kost Wolves een slordige dertig miljoen euro. 

Zowel Wolves als Celta de Vigo maakt de transfer van Strand Larsen dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De 24-jarige Noor is eerder op de dag medisch gekeurd in Compton Park, het trainingscomplex van de club. Daar heeft hij zijn handtekening gezet onder een huurdeal voor één jaar. 

Wolves betaalt drie miljoen euro om het komende seizoen gebruik van hem te maken. Als hij een bepaald aantal wedstrijden speelt, treedt de verplichting tot koop in werking. Die bedraagt ruim 29,5 miljoen euro. Als dat betaald is, is Strand Larsen tot de zomer van 2029 speler van de Engelse club. 

Strand Larsen brak door in eigen land en speelde vervolgens twee jaar voor Groningen. In het seizoen 2021/22 maakte hij in 32 Eredivisie-wedstrijden veertien doelpunten. Dat leverde hem een transfer op naar Celta de Vigo, dat destijds een bedrag van om en nabij de elf miljoen euro overmaakte aan Groningen, tot op de dag een recordbedrag voor die club. 

In twee seizoenen in La Liga kwam de veertienvoudig international tot 69 wedstrijden. Daarin maakte hij zeventien doelpunten, en was hij zeven keer aangever. "Het is een geweldige dag, een van de beste uit mijn leven. Ik ben zo blij om hier te zijn, om naar het veld te kijken waar ik de komende jaren op zal spelen", aldus Strand Larsen via het clubkanaal.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.