'Standard is bereid om contract Perica te ontbinden'

'Vage interesse in Perica, Standard is zelfs bereid om contract te ontbinden'

2 juli om 16:01

Het huwelijk tussen Standard Luik en Stipe Perica zal na twee jaar op de klippen lopen. De club wil haar Kroatische aanvaller graag kwijt. Dat is wederzijds, aangezien hij vorig seizoen nauwelijks in actie mocht komen. Desnoods is Standard bereid om zijn contract te ontbinden.

L'Avenir schetst de huidige situatie van Perica. Er zou wat (vage) interesse zijn vanuit Slovenië en zijn thuisland Kroatië, maar heel concreet is dat allemaal niet. Standard verwacht hoe dan ook geen hoofdprijs meer voor haar spits. Zelfs een gratis vertrek kan de Luikenaars, die in financiële ademnood zitten, nog in de kaart spelen. Perica ligt in principe namelijk nog onder contract tot medio 2025.

Om loonkosten te besparen, wil Standard in onderling overleg zijn verbintenis vroegtijdig verbreken. Perica streek twee jaar geleden neer op Sclessin. In zijn eerste seizoen maakte hij nog vier competitietreffers in tien basisplaatsen en zeventien invalbeurten. De voorbije jaargang draaide het echter volledig vierkant. Het enige duel waarin Perica wist te scoren, was de bekerpartij tegen Harelbeke (5-0). Toen stond hij twee keer aan het kanon.

Niet verwonderlijk geraakte de Kroaat niet verder dan acht invalbeurten. Hoewel er sinds Nieuwjaar een landgenoot aan het roer staat, is het uitzicht op speelkansen niet veranderd. Ivan Leko heeft het namelijk niet zo begrepen op Perica.