Mickaël Tirpan naar Willem II onder Peter Maes

OFFICIEEL: Tirpan is na Didillon tweede versterking voor Willem II

2 juli om 12:22

Willem II met hoofdcoach Peter Maes mogen volgend seizoen opnieuw het beste van zichzelf gaan tonen in de Eredivisie. De kersvers promovendus maakte eerder de komst van Thomas Didillon (ex-RSC Anderlecht en KRC Genk) bekend en heeft ook nu Mickaël Tirpan binnengehaald. 

Tirpan was het afgelopen seizoen actief bij Lierse SK in de Challenger Pro League. Hij kiest nu echter voor een terugkeer naar de Eredivisie, nadat hij eerder aan de slag was bij Fortuna Sittard. "Weer spelen op het hoogste niveau in Nederland is altijd een ambitie van mij geweest en daarom ben ik blij met de stap naar Willem II", klinkt de rechtsachter op de clubwebsite

Bij de Tricolores wordt hij herenigd met coach Peter Maes. "Ik kijk ernaar uit om weer te spelen onder Peter. Zowel de persoon als de trainer past goed bij mij", stelt Tirpan. "Hij eist het maximale van zijn spelers. Zijn mentaliteit en werkwijze zijn precies wat ik nodig heb in deze fase van mijn carrière."

Technisch directeur Tom Caluwé reageert alvast opgetogen over de komst van Tirpan. "Mickaël is een ervaren verdediger die speelt met passie en strijd. Daarnaast kent hij de Eredivisie goed en kan hij andere jongens hierin meenemen. Het is een rechtsback die eventueel ook op het middenveld inzetbaar is."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.