Vandereycken geeft pluim aan Rode Duivel: "Speelde heel regelmatig"

2 juli om 10:00

Het EK was één grote teleurstelling voor onze Rode Duivels, maar één speler maakte wel indruk. René Vandereycken staat graag stil bij de prestaties van Koen Casteels.

"Onze beste Rode Duivel was Koen Casteels", aldus Vandereycken bij Het Belang Van Limburg. "Hij speelde heel regelmatig, had goede reddingen in huis en ging nooit in de fout. Het is veelzeggend dat de keeper de beste Belg op dit EK was. Dat wil zeggen dat je als team te weinig hebt gebracht. Terwijl er ploegen zijn die individueel niet sterker zijn maar als ploeg wel goed voor de dag kwamen, zoals Zwitserland, of Oostenrijk. Dat heeft zeker ook te maken met het algehele vormpeil."

Vandereycken zag nog enkele andere lichtpuntjes. "Onana vond ik wel een regelmatig toernooi spelen, Lukebakio was niet verkeerd in de ene match die hij startte. En Doku dreigde wel maar uiteindelijk was hij niet gevaarlijk genoeg voor doel."

De Rode Duivels moeten zich nu herbronnen in de voorbereiding op het komende WK. Dat wordt gespeeld in Canada, Mexico en de VS.