AZ bevestigt: Pavlidis naar Benfica

OFFICIEEL: AZ laat topschutter Pavlidis naar Benfica verhuizen

1 juli om 17:00

Vangelis Pavlidis trekt de deur bij AZ definitief achter zich dicht. De Griekse spits maakt de overstap naar Benfica, zo maken beide clubs maandag bekend. Naar verluidt levert hij de Alkmaarders zo'n twintig miljoen euro op.

Pavlidis speelde sinds de zomer van 2021 voor AZ, dat hem overnam van Willem II. Hij groeide uit tot absolute steunpilaar in het AFAS Stadion. Zo wist AZ met Pavlidis in het seizoen 2022-2023 de halve finale van de UEFA Europa Conference League te bereiken. Als kers op de taart wist Pavlidis in het afgelopen seizoen de (gedeelde) topscorerstitel van de Eredivisie te bemachtigen, met 29 doelpunten in 34 wedstrijden.

In totaal speelde Pavlidis 137 wedstrijden voor AZ, waarin hij goed was voor 80 doelpunten en 27 assists. "Ik wil de club en mijn teamgenoten heel erg danken, voor de mogelijkheid om herinneringen voor het leven te maken en de kans om op Europees niveau te hebben gespeeld", zegt de spits op de Alkmaarse clubsite. "Ook ben ik de supporters dankbaar, die mij echte liefde hebben getoond. Elke keer bezorgden zij mij kippenvel als ze in het stadion mijn naam riepen."

Pavlidis tekent voor vijf jaar bij Benfica

Bij Benfica gaat Pavlidis een nieuwe stap zetten. De club eindigde afgelopen seizoen als tweede in Portugal, achter de nieuwe ploeg van Zeno Debast Sporting CP. Pavlidis heeft een contract voor vijf seizoenen getekend in het Estádio da Luz. Portugese media meldden eerder dat AZ minimaal achttien miljoen euro ontvangt. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot twintig miljoen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.