Memphis kritisch op Atlético Madrid van Witsel

Kritiek op Atlético van Vermeeren en Witsel: 'Vaak naar op zoek geweest'

30 juni om 17:17
Laatste update: 30 juni om 18:44

Memphis Depay is kritisch op Atlético Madrid. De spits van het Nederlands elftal, die zondag officieel werd uitgezwaaid door Los Colchoneros, is van mening dat hij te weinig volledige wedstrijden heeft mogen spelen.

Op het persmoment van zondag, waar ook Denzel Dumfries aanschoof, werd Memphis voorgelegd dat hij tegen Oostenrijk pas voor de tweede keer dit kalenderjaar negentig minuten heeft gespeeld. De voormalige ploegmaat van Arthur Vermeeren en Axel Witsel, baalt ervan dat hij niet vaker de kans heeft gekregen een wedstrijd vol te maken en wijst naar Atlético. "Ik ben daar vaak naar op zoek geweest dit seizoen, negentig minuten. Dat had zeker beter gekund vanuit de club waar ik speelde. Mijn lichaam heeft minuten nodig, ik ben explosief."

Memphis denkt dat hij meer had kunnen betekenen voor Atlético. "Misschien waren wat minder trainingsminuten en meer wedstrijdminuten goed geweest. Ik voel dat ik meer in mijn tank heb. Ik heb ook vaker duels beslist in laatste twintig minuten. Dan ligt er vaak meer ruimte."

Komende dinsdag kan Memphis voor de derde keer in 2024 een hele wedstrijd spelen. Dan neemt Oranje het in de achtste finale van het EK op tegen Roemenië.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.