Franse defensie maakt borst nat: "Lukaku is de sterkste"

Franse verdedigers maken zich op voor strijd met Lukaku: "Sterkste tegen wie ik speelde"

30 juni om 11:50

Het is aftellen naar België-Frankrijk. Beide ploegen kijken met het nodige respect uit naar de achtste finale van maandagavond. Zo heeft Ibrahima Konaté nog enkele lovende woorden over voor Romelu Lukaku.

Lukaku kende nog geen al te succesvol Euro 2024, na een groepsfase die getekend werd door drie afgekeurde treffers. Toch blijft er veel respect voor hem vanuit Franse hoek. "Hij is de sterkste aanvaller tegen wie ik heb gespeeld", stelt Konaté onomwonden bij Mundo Deportivo. De mandekker van Liverpool FC heeft op dat vlak geluk: meer dan waarschijnlijk start hij op de bank tegen de Rode Duivels.

Konaté wil de tegenstander echter niet herleiden tot enkel Lukaku. "Hij heeft veel kwaliteiten, maar het Belgische team is niet alleen hij. Het is een ploeg", stelt hij duidelijk. Niettemin heeft Konaté er vertrouwen in dat het goed komt voor de Fransen, al waarschuwt hij nog voor één aspect. "Het wordt een moeilijke wedstrijd, want ze willen wraak voor het WK 2018. Daar moeten we op voorbereid zijn", besluit Konaté.