"Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me al vier keer ontslagen"

30 juni om 11:00
Laatste update: 30 juni om 11:00

Marc Brys is ondanks alles nog altijd bondscoach van Kameroen. Hij kan niet door één deur met bondsvoorzitter Samuel Eto'o, maar tot een ontslag kwam het nog niet.

"Als je iedereen moet geloven, had Eto'o me wel vier keer ontslagen", aldus Brys bij Het Laatste Nieuws. "Ik ben nooit ontslagen! Dat is ridicuul. Eto’o kan me niet eens ontslaan, ik heb bij hem geen contract ondertekend. Het Ministerie heeft mij aangesteld na een evaluatie van - wat was het - 46 mensen."

Brys beseft wel dat hij in het oog van de storm staat. "Ik doe mijn ding en neem de volle verantwoordelijkheid. Dan moet ik niet aan persoon X of persoon Y verantwoording afleggen. Ik zit bij het Ministerie, Eto’o bij de Federatie. Ik vind niet dat ik dan moet gehoorzamen. Ach, ‘t is zo dramatisch niet als iedereen opschrijft. We hebben het achteraf uitgeklaard, en Eto’o heeft zijn excuses aangeboden. We leven niet op voet van oorlog."

Brys heeft in zijn eerste twee wedstrijden 4 op 6 behaald.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.