Brighton wint strijd om Minteh

'Brighton en Newcastle vinden akkoord van 36 miljoen euro over aanvaller'

29 juni om 21:31

Brighton & Hove Albion gaat aan de haal met Yankuba Minteh, meldt onder andere The Athletic. De speler kon uit meerdere clubs kiezen, maar lijkt te verkassen naar Brighton. Zijn club Newcastle United ontvangt meer dan 35 miljoen euro.

Brighton heeft een overeenstemming bereikt met Newcastle en zal ongeveer 36 miljoen euro betalen voor Minteh. Newcastle heeft de aanvaller uit Gambia toestemming gegeven om een persoonlijk akkoord te bereiken met Brighton. Volgens verschillende media zullen deze gesprekken zaterdagavond plaatsvinden. De zaakwaarnemer van Minteh is al in Engeland om de deal zo snel mogelijk rond te krijgen.

Newcastle zou Minteh graag verkopen, zodat ze sterspelers als Anthony Gordon, Alexander Isak en Bruno Guimarães hopen te kunnen behouden. Lange tijd leek Minteh op weg te zijn naar Everton, terwijl ook Olympique Lyon geprobeerd heeft om de vleugelspeler te tekenen. Minteh heeft Lyon afgewezen om in de Premier League te blijven voetballen.

Nu lijkt het dus toch Brighton te gaan worden, die zich pas later in de strijd om zijn handtekening mengde. Minteh werd afgelopen seizoen door Feyenoord gehuurd van Newcastle. In 27 Eredivisie-optredens was hij goed voor tien doelpunten en vijf assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.