Uitblinker Amuzu gidst RSC Anderlecht voorbij promovendus FCV Dender

29 juni om 18:34

Na de wedstrijd tegen RU Braine-Tubize en Eden Hazard heeft RSC Anderlecht op zaterdag een tweede oefenpartij afgewerkt. Het nam het op tegen promovendus FCV Dender en wist die met een 2-1 nederlaag terug naar huis te sturen.

Brian Riemer is het nog flink zoeken in zijn basiself en moest hij dus ook een beroep doen op een pak jonkies. Zo kreeg het jonge duo Engwanda – Lapage achterin een kans, dat wel al snel naar een 0-1 achterstand aankeek.

De kansen waren daarop voor RSC Anderlecht, dat onder meer via de Schotse spits Ure op gelijke hoogte kon komen. Hij trapte naast en zag uiteindelijk wel hoe ploegmaat Amuzu vanop de stip voor de 1-1 zorgde. Diezelfde Amuzu bediende net voor rust Ure uiteindelijk wel nog voor de 2-1.

In de tweede helft kregen onder andere Majeed Ashimeru en Kristian Arnstad minuten, maar was het voor Anderlecht moeilijk om nog echt tot kansen te komen. Ook Dender wist zich niet echt te tonen en hield het dan ook op 2-1 voor de Brusselaars.

Voor RSC Anderlecht wachten nog oefenpartijen tegen Braga (14/07), Wolfsburg (20/07) en FC Metz (21/07). Op 27 juli begin het aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen STVV.