Michel Platini over België - Frankrijk

Platini over België-Frankrijk: "In theorie Frankrijk een trapje hoger, maar..."

29 juni om 11:50
Laatste update: 29 juni om 11:59

Met Frankrijk-België in het verschiet, blikt voormalig topvoetballer Michel Platini vooruit op het duel. De ex-aanvoerder van het Franse nationale elftal zette in 1984 de Rode Duivels nog opzij met een hattrick. Uiteindelijk zou de EK-wedstrijd destijds op 5-0 eindigen, in het voordeel van Les Bleus. Volgens Platini staat het Franse elftal nog steeds een trapje hoger, maar zijn er wel mogelijkheden voor de Belgen. 

Platini weet alvast dat Frankrijk op z'n hoede zal moeten blijven voor Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Jérémy Doku. Die laatste maakte al een sterke indruk op de ex-voetballer. "Ik vind hem een zeer interessante speler die een wedstrijd in vuur en vlam kan zetten met een crochet of een dubbele versnelling", citeert HLN Platini. 

De Fransman is van mening dat Frankrijk kwalitatief gezien iets beter is. "In theorie staat Frankrijk een trapje hoger", stelt Platini. "Maar de Belgische omschakeling kan ons doen wankelen."

Volgens Platini kan België het de Fransen wel eens zeer moeilijk maken, indien ze op niveau spelen uiteraard. "Les Bleus steken na drie matchen niet met kop en schouders boven hun rivalen uit", besluit hij. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.