Club Brugge toont het gloednieuwe uittenue

Club Brugge toont het nieuwe uittenue: ‘Geïnspireerd op de Brugse Reien’

29 juni om 10:16
Laatste update: 29 juni om 10:27

Club Brugge toont het nieuwe uitshirt voor het aankomende seizoen. Blauw-Zwart geeft een uitgebreide uitleg waarop het nieuwe uitshirt is gebaseerd. Het nieuwe uitshirt is wit met blauwe accenten en een golvend patroon.

Club Brugge vertelt als volgt over het nieuwe uittenue. ‘Het nieuwe away shirt, geïnspireerd op de Brugse Reien, volgt het succesrecept van de voorbije jaren: wit met blauwe accenten. De golvende patronen geven ons shirt een eigen identiteit. Een stukje van thuis dat we meenemen op verplaatsing’, deelt Club Brugge via de officiële kanalen.

Club Brugge vertelt verder over de keuze voor het golvende patroon in het uitshirt. ‘In het shirt herken je de golven van de Brugse Reien. De Reien maken sinds mensenheugenis deel uit van het feeërieke straatbeeld van Brugge. Het verhaal van Brugge is er één van duizenden jaren oud. Een verhaal geschreven tussen water en traditie, onlosmakelijk met elkaar verbonden.’

‘Die connectie vereeuwigen we in dit shirt. Het Brugse water, symbool voor onze kracht, onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen. Een shirt dat de stad en de club voor altijd aan elkaar linkt. Trots op onze stad, het Venetië van het Noorden. Een iconisch centrum, verenigd met haar Brugse Reien’, besluit Club Brugge.