'Ipswich betaalt 23,5 miljoen voor Omari Hutchinson van Chelsea'

'Ipswich betaalt 23,5 miljoen euro en neemt winger over van Chelsea'

28 juni om 22:33

Omari Hutchinson verlaat dra Chelsea. De twintigjarige rechtsbuiten maakt de overstap naar Ipswich Town, dat hem het voorbije seizoen al huurde van Chelsea.

Onder meer The Athletic en Ben Jacobs melden dat Ipwsich en Chelsea het eens zijn geworden over een transfersom van 23,5 miljoen euro, plus drie miljoen aan mogelijke bonussen.Onder meer Ajax, Feyenoord en VfB Stuttgart toonden interesse, maar Ipswich gaat met de in Engeland geboren Jamaicaan aan de haal.

Hutchinson maakte de afgelopen maanden de nodige indruk op huurbasis bij The Tractor Boys. Mede dankzij tien doelpunten en zes assists van de vleugelaanvaller promoveerde de ploeg van Kieran McKenna naar de Premier League. Na McKenna zelf slaagt Ipswich er nu opnieuw in om een belangrijke schakel te behouden. Hutchinson zal spoedig medisch gekeurd worden, waarna hij een contract ondertekent.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.