Rode Duivel Wout Faes over match tegen Frankrijk op EK

Faes over match tegen Frankrijk: "Zullen aan 110% moeten spelen"

28 juni om 09:40

Na het gelijkspel tegen Oekraïne, wacht nu het loodzware programma in de 'moeilijkere' tabelhelft van het EK. Te beginnen op maandag, tegen FrankrijkLes Bleus zitten misschien wel in hetzelfde schuitje als de Rode Duivels, want ook zij hebben allesbehalve veel vertrouwen getankt. Toch beseft Wout Faes dat het niet evident zal worden.

Faes blikt na de slappe vertoning tegen Oekraïne vooruit op het duel tegen Frankrijk, toch één van de topfavorieten op dit EK. "Het wordt geen makkelijke wedstrijd, we zullen aan 110 procent moeten spelen", citeert Het Nieuwsblad de centrale verdediger. "Maar als je een groot toernooi wil winnen, moet je vroeg of laat voorbij de grote landen. Vanaf nu zijn er geen makkelijke wedstrijden meer."

Daarnaast wil de verdediger van Leicester City het gelijkspel tegen Oekraïne relativeren. "We zijn gekwalificeerd en dat is wat telt", aldus Faes. "Als wij onze kansen hadden afgemaakt, hadden we andere wedstrijd. Omdat we zelf niet scoorden, was het vooral belangrijk om achteraan de nul te houden."

De wedstrijd tussen de Rode Duivels en Frankrijk gaat door op maandag, om 18u00. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.