Lijst EK-favorieten The Athletic, België net in de top tien

The Athletic zet België niet bij de EK-favorieten, maar voor Nederland & Frankrijk

27 juni om 23:24

België behoort niet tot de top tien landen die het meest kans maken op de EK-eindzege. Dat komt naar voren uit een artikel van The Athletic. Volgens het Engelse medium zijn er negen landen die meer kans maken op de winst in Duitsland.

The Athletic keek bij het maken van de lijst niet enkel naar de objectieve factoren. Ook subjectieve punten werden meegenomen, zoals attractiviteit en het gevoel van de fans. Volgens het medium zijn de beste landen immers de landen waar het liefst naar gekeken wordt. Aspecten als doelpunten, expected goals en de tijd die landen doorbrengen in de zestien van het opponent spelen ook een rol.

Landen als Oostenrijk, Zwitserland, Georgië en Slovenië staan boven de Rode Duivels. Opvallend, Frankrijk de tegenstander van maandag van de Belgen vinden we pas terug op de vijftiende plaats. Nederland staat slechts één plaats hoger dan Frankrijk en dus ook achter ons land. 

De ranglijst: 
1. Spanje
2. Oostenrijk
3. Zwitserland
4. Portugal
5. Georgië
6. Turkije
7. Duitsland
8. Slovenië
9. Roemenië
10. België
11. Italië
12. Denemarken
13. Engeland
14. Nederland
15. Frankrijk
16. Slowakije

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.