Van der Meijde haalt uit: 'Bevestiging van hoe arrogant Nederland is'

Oranje op zijn plaats gezet: 'Bevestiging van hoe arrogant Nederland is'

27 juni om 22:44

Andy van der Meijde heeft op niet mis te verstane wijze gereageerd op de nederlaag van Nederland tegen Oostenrijk. De oud-prof zag met lede ogen aan hoe Oranje zich profileerde: veel te arrogant. 

"Het is gewoon een schande", reageert Van der Meijde voor de camera van Showniews. "Zo slecht de wedstrijd ingaan en dan denken dat je er al bent... Dat is de arrogantie van Nederland. Dat hebben ze altijd en dat heb je nu weer gezien. Het is een bevestiging van hoe arrogant we eigenlijk zijn."

Glenn Helder heeft begrip voor de felle reactie van Van der Meijde. "Heel hard, maar hij heeft gewoon gelijk. Je ziet hoe we die wedstrijd beginnen... Je bent tegen jezelf aan het voetballen. Kijk wat er gebeurt. Je verliest gewoon 2-3 van Oostenrijk. Dat mag gewoon niet, joh!"

Van der Meijde: "Als je zo speelt, dan moet je gewoon lekker naar huis gaan en op vakantie gaan naar Ibiza. Dan heb je niets te zoeken op het EK."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.