Hake, Van Nistelrooij en Ten Hag bij Manchester United

'T1 gaat Eredivisie verlaten en samen met Van Nistelrooij naar Manchester United'

27 juni om 14:18
Laatste update: 27 juni om 14:26

Go Ahead Eagles gaat René Hake waarschijnlijk kwijtraken, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. De 52-jarige trainer moet op Old Trafford de rechterhand van Erik ten Hag worden.

Er gaat het nodige veranderen in de technische staf van United. Eerder werd al bekend dat Ruud van Nistelrooij hard op weg is naar Manchester. De voormalig trainer van PSV had ook een aanbieding van Burnley op zak, maar lijkt bij The Mancunians aan de slag te gaan als assistent van Ten Hag. Datzelfde geldt voor Hake, die goed bevriend is met de huidige manager van United.

Romano schrijft dat United er vertrouwen in heeft dat Van Nistelrooij en Hake worden toegevoegd aan de staf. Ook Steve McClaren en Mitchell van der Gaag staan onder contract in Manchester. Daarmee wordt de Nederlandse invloed op Old Trafford nog een stukje groter.

Hake staat sinds de zomer van 2022 aan het roer bij Go Ahead en heeft daar de afgelopen twee jaar naar behoren gepresteerd. Afgelopen seizoen werd zelfs de play-offs gewonnen en daarmee Europees voetbal behaald. Dat gaat Hake naar verwachting niet meemaken in Deventer.