OFFICIEEL: Deinze stelt Losada voor als opvolger Somers

OFFICIEEL: Ambitieus Deinze legt haar sportieve lot in handen van Losada

27 juni om 10:45

MSK Deinze is niet lang blijven zitten na het afscheid van hoofdtrainer Hans Somers. Die kondigde een tiental dagen geleden aan dat hij voor een nieuwe uitdaging kiest. Hernan Losada is nu aangesteld als opvolger.

Via haar officiële kanalen maakt Deinze het nieuws rond Losada bekend. De Argentijnse Antwerpenaar was al even terug op zoek naar een uitdaging in het Belgische voetbal na een Amerikaans avontuur. Onder meer RWDM en SV Zulte Waregem waren in de running, maar uiteindelijk heeft Deinze hem het hardst kunnen overtuigen. Losada heeft een contract voor twee jaar ondertekend, met nog een extra jaar als optie.

Voor Losada wordt het de tweede Belgische club waar hij als T1 aan de slag gaat. De oud-middenvelder zette van 2019 tot 2022 mooie resultaten neer bij K. Beerschot V.A., waar hij fris en fruitig voetbal liet zien. Dat was ook de Major League Soccer niet ontgaan. Na passages bij DC United en CF Montreal strijkt Losada nu neer bij Deinze. Geen metropool zoals zijn voorgaande verblijfplaatsen, maar daarom niet minder uitdagend. Het bericht op de website van de club laat er alvast geen twijfel over bestaan. 'Met deze benoeming toont de club opnieuw zijn duidelijke ambitie voor het seizoen 2024-2025: geschiedenis schrijven en promoveren naar 1A', staat er te lezen.