Tedesco onder vuur: "Begrijp niet dat De Ketelaere niet wordt gebruikt"

Tedesco ligt onder vuur: "Ik begrijp niet dat De Ketelaere niet werd gebruikt"

27 juni om 10:28

De Rode Duivels geraakten niet voorbij Oekraïne (0-0). In een flauwe laatste groepswedstrijd kwamen ze nauwelijks aan uitgespeelde kansen. Aanvallend is er nochtans voldoende weelde, zelfs op de bank. Zo vindt René Vandereycken het onbegrijpelijk dat Charles De Ketelaere nog geen enkele keer in actie mocht schieten.

De Ketelaere speelde de afgelopen maanden de pannen van het dak bij Atalanta Bergamo, waarmee hij zelfs de Europa League veroverde. Die prestaties blijken echter onvoldoende om Domenico Tedesco te overtuigen. Tot nu toe was CDK op deze Euro 2024 niet meer dan een figurant. "En dan vraag ik me af: kent hij zijn selectie wel goed genoeg? Ik begrijp namelijk niet dat Charles De Ketelaere niet werd gebruikt, al dan niet vanaf de start", stelt Vandereycken een kritische vraag bij Het Nieuwsblad.

Tegen Oekraïne kreeg Leandro Trossard de voorkeur als rechtsbuiten, net als tegen Slowakije. Vandereycken werpt de Limburger geen steen toe ("schitterende speler"), maar kan zich niet vinden in die beslissing van Tedesco. "Trossard is wat mij betreft de wisselmogelijkheid voor Doku, op links. Op rechts heb je Lukebakio en Bakayoko, maar ook De Ketelaere. Zeker in de rol die Trossard daar vandaag vervult: niet helemaal op rechts, vaak wat naar binnen komend."

Uitgerekend in die rol blonk De Ketelaere uit bij Atalanta, beseft Vandereycken. Met de ex-Bruggeling vanop rechts zouden de Rode Duivels volgens hem veel meer gevaar kunnen stichten. "Heeft de bondscoach die Italiaanse competitie dan over het hoofd gezien? Of is De Ketelaere zó slecht op training misschien? Ik snap helemaal niet dat hij niet minstens is ingevallen", besluit een felle Vandereycken.