Hein Vanhaezebrouck vond de communicatie van De Bruyne niet goed na de match

Vanhaezebrouck over De Bruyne: ''Communicatie na wedstrijd ook niet goed van hem''

27 juni om 08:35
Laatste update: 27 juni om 08:56

De Rode Duivels hebben zich bij de laatste zestien gevoetbald. Ruimte voor verbetering was er echter zeker volgens Hein Vanhaezebrouck. Ook in de houding van kapitein Kevin De Bruyne.

Vanhaezebrouck nam De Bruyne onder de loep. De kapitein nam de spelers mee naar de kleedkamer nadat de Rode Duivels werde uitgefloten door de fans. ''Op dat moment - wanneer je de fans niet wil groeten - moet je als kapitein beseffen dat die actie een mogelijk thema zal worden de komende week. De vraag is: is De Bruyne al zo ver in zijn functie als kapitein om dit te weten?'' vertelde de voormalige trainer van de Buffalo's bij Sporza.

Volgens Vanhaezebrouck was het optreden van De Bruyne niet juist. ''Ik vond de communicatie na de wedstrijd ook niet goed van hem. Hij zegt daar dat wij beslist hebben om niet naar de supporters te gaan, maar het was wel degelijk hij die Jan Vertonghen en co. naar binnen stuurde. Sorry, maar dan moet je in de rol van kapitein ook je verantwoordelijkheid nemen,'' zei Vanhaezebrouck.

De ex-trainer van Gent vertelde hoe het wel had gemoeten. ''Hij had na de wedstrijd ook meteen mea culpa kunnen slaan. Want als je wacht tot morgen om je te excuseren, zal dat waarschijnlijk voorgekauwde materie zijn van anderen,'' aldus de oefenmeester.

Op 1 juli om 18.00 uur spelen de Rode Duivels tegen Frankrijk in de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.