Stijgende spanning voor Rode Duivels op EK, de beste nummers 3

Stijgende spanning voor Rode Duivels op EK, dit zijn nu de beste nummers drie

26 juni om 14:02

Voor de Rode Duivels nadert de spanning in de groepsfase van het EK 2024 in Duitsland zijn kookpunt. Alle nummers een en twee gaan door naar de achtste finales. Daarnaast gaan de beste vier nummers drie ook door naar de volgende ronde. Wanneer een ploeg op de vierde plaats eindigt, dan is het hoe dan ook einde verhaal op het EK 2024.

Kroatië is al zeker van uitschakeling, na drie gespeelde groepsmatchen zijn de Kroaten blijven steken op twee punten. Hongarije is ook al uitgespeeld, maar heeft na drie wedstrijden drie punten behaald met een doelsaldo van -3. De kans bestaat dat Hongarije toch doorgaat, aangezien Tsjechië en Georgië in Groep F nog slechts een punt hebben behaald.

Welke landen staan er op dit moment het beste voor vanop de derde plaats?
1. Nederland 4 punten (0)
2. Slowakije 3 punten (0)
3. Slovenië 3 punten (0)
4. Hongarije 3 punten (-3)
5. Kroatië 2 punten (-3)
6. Tsjechië 1 punt (-1)

De Rode Duivels staan op de tweede plaats in Groep E, maar de kans bestaat dat de Rode Duivels op de derde plaats eindigen. Slovenië en Nederland in hun groep al definitief op de derde plaats geëindigd en zij zijn ook al geplaatst vanaf de derde plaats in groepen C en D.

Alleen groepen E en F zijn nog aan de beurt. Op dit moment staat in Groep E Slowakije op de derde plaats met drie punten en een doelsaldo van 0. In Groep F staat Tsjechië derde met een punt en een doelsaldo van -1.

Lukt het de Rode Duivels om zich te plaatsen voor de achtste finale van het eindtoernooi? In Groep E staan de Rode Duivels op dit moment op de tweede plaats achter Roemenië. Slowakije staat derde en Oekraïne vierde, alle vier de landen hebben drie punten.