'Belgische ploeg gaat voor komst van Canadese international Shaffelburg'

30 juni om 14:33

Voetballers uit Noord-Amerika zetten steeds vaker de stap richting Europa en zoeken daar hun voetbalgeluk op. Datzelfde kan nu ook gaan gebeuren met Jacob Shaffelburg, die mogelijk de stap naar ons land zet.

De Canadese international komt momenteel uit voor het Amerikaanse Nashville, waar hij een basispion was en zich in de kijker wist te spelen. Volgens Amerikaanse bronnen kan hem dat nu een transfer naar Europa opleveren.

De Spaanse tweedeklasser Sporting Gijon denkt aan de komst van Shaffelburg, terwijl ook niet nader genoemde Belgische en Nederlandse clubs het vizier hebben gericht op de flankaanvaller. Er bestaat alleszins weinig twijfel over dat hij deze zomer richting Europa trekt.

Voor Shaffelburg zou het alvast zijn eerste uitdaging buiten Noord-Amerika zijn. Hij werd opgeleid door het Canadese TFC Academy en brak ook door bij Toronto. Sinds 2022 komt hij uit voor Nashville.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.