'AC Milan gaat voor minder dure Lukaku'

'AC Milan verandert het geweer van schouder: geen Zirkzee meer, wel Lukaku'

26 juni om 09:18

Zijn focus ligt volledig op het EK in Duitsland, maar intussen heeft Romelu Lukaku nog geen club beet voor het komende seizoen. AC Milan zou daar verandering in willen brengen. De Italiaanse grootmacht is al even op zoek naar een nieuwe spits en komt nu uit bij de Rode Duivel.

Santiago Gimenez, Benjamin Sesko en (vooral) Joshua Zirkzee: die nummer negens werden de voorbije weken gelinkt aan Milan. Stuk voor stuk zijn het jongere profielen die nog een mooie toekomst voor zich hebben. Volgens La Gazzetta dello Sport staan I Rossoneri echter op het punt om van strategie te veranderen. Dat komt vooral voort uit financiële overwegingen. Zo moet Zirkzee, die helemaal ontbolsterde bij Bologna, minstens 40 miljoen euro kosten.

Dan liever een goedkoper alternatief, redeneert de Milan-top. Zo is niemand minder dan Lukaku in beeld verschenen. Onze landgenoot ligt nog twee jaar onder contract bij Chelsea FC, maar dat huwelijk is al lang uitgedoofd. Een uitleenbeurt aan AS Roma leverde een bevredigend resultaat op. De Romeinen hebben evenwel te weinig budget om die samenwerking te verlengen. Daardoor moet Lukaku deze zomer (nog maar eens) op zoek naar een nieuwe werkgever.

Milan hoopt hetzelfde plan als Roma uit te werken: een huurconstructie, al dan niet met aankoopoptie. Of Chelsea daar opnieuw voor open staat, moet blijken uit gesprekken. Hoe dan ook zou een overstap van Lukaku zeer gevoelig liggen. Er is zijn verleden bij Roma, maar voornamelijk ook bij Internazionale. Bij die andere topclub uit Milaan speelde Lukaku twee jaar en hij won er onder meer de Scudetto.