Vandenbempt over minpunt bij de Rode Duivels

Vandenbempt over minpunt Rode Duivels: “Hetzelfde als tegen Slovakije”

24 juni om 17:17

Peter Vandenbempt was zeer te spreken over de 2-0 zege van de Rode Duivels tegen Roemenië op het EK 2024 in Duitsland. Toch haalt Vandenbempt nog een verbeterpunt naar boven bij de formatie van bondscoach Domenico Tedesco.

Vandenbempt zag dat de Rode Duivels meer dan genoeg kansen hadden tegen Roemenië. “Dat leidde wel weer tot hetzelfde minpunt als tegen Slovakije: daar worden niet genoeg goals uit gemaakt. Na de eerste helft moet je eigenlijk al 2 of 3-0 voor staan. En in totaal hadden de Belgen er 6 kunnen maken. Later in het toernooi zal het toch efficiënter moeten”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt sloot af door aan te geven dat spits Romelu Lukaku toch flink wat pech ervaart dit EK. Lukaku zag al drie doelpunten afgekeurd worden. “Er moet wel bij gezegd worden dat Lukaku samen met de Tsjech Hranac bovenaan de pechvogellijst staat. Jammer dat er opnieuw een goal werd afgekeurd voor zeer nipt buitenspel, want hij speelde nochtans een prima wedstrijd. Lukaku wroette en woog op de defensie van de Roemenen”, besloot Vandenbempt.