"De Duivels zullen iets moeten verzinnen om dit te compenseren"

24 juni om 13:29

De Rode Duivels wonnen zaterdag van Roemenië, maar Arnar Vidarsson keek met een kritisch oog naar die partij. Het gebrek aan snelheid kan zich wreken bij onze nationale ploeg.

"Pure snelheid is nu eenmaal niet aanwezig in onze defensie, de Duivels zullen dus toch iets anders moeten verzinnen om dit te compenseren", aldus Vidarsson bij Sporza. "We wilden steeds heel hoog druk zetten, maar lieten de drie verdedigers zo aan hun lot over. Iedereen loopt naar voren."

Die hoge druk is niet altijd efficiënt. "Na een tijdje weet de tegenstander dat en proberen ze ons zo ook uit ons kot te lokken. Terwijl wij dan naar voren lopen, vragen hun middenvelders de bal niet, maar ze duiken in plaats daarvan in de rug van onze zes en acht. Zo kwamen de Roemenen twee keer alleen voor Casteels, maar die houdt ons mooi recht. Maar wanneer we tegen snelheidsduivels als een Mbappé uitkomen, vrees ik toch dat dit afgestraft zal worden."

Woensdag spelen de Rode Duivels ook nog tegen Oekraïne.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.