Ruud Vormer ex Club Brugge Zulte Waregem kondigt voetbalpensioen aan

Vormer kondigt voetbalpensioen aan: "Tijd voor nieuw hoofdstuk in m'n leven"

24 juni om 11:37
Laatste update: 24 juni om 11:55

De 36-jarige Ruud Vormer heeft maandag via de kanalen van z'n club Zulte-Waregem zijn voetbalpensioen aangekondigd. Volgens de middenvelder is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven. 

Vormer hangt na een rijkgevulde carrière z'n voetbalschoenen aan de haak. De middenvelder greep het afgelopen seizoen naast de promotie naar de Jupiler Pro League met Zulte Waregem, maar was vooral succesvol in de jaren daarvoor. 

Vormer maakte in 2014 de overstap van Feyenoord naar Club Brugge en slaagde er meteen in zich in de harten van de blauw-zwarte fans te spelen. Bij Club Brugge zou de Nederlander z'n meest succesvolle periode beleven.

Hij werd maar liefst vijf keer Kampioen van België, won de beker van België één keer en pakte daarnaast ook vier keer de Belgische Supercup. In 2017 werd hij zelfs verkozen tot winnaar van de Gouden Schoen en schopte het niet veel later ook even tot Nederlands international.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.