Franky van der elst over Rode Duivels Koen Casteels en Thibaut Courtois

Van der Elst blij voor Casteels: "Hoop dat het zo mag blijven duren"

23 juni om 12:03

Ondanks de solide prestatie van de Rode Duivels tegen Roemenië, moest Koen Casteels toch enkele keren zijn kunnen tonen. De doelman stond bij de nationale ploeg jarenlang in de schaduw van Thibaut Courtois, maar bewijst nu dat hij een meer dan betrouwbaar sluitstuk is. Voormalig Rode Duivel en huidig analist Franky Van der Elst is naar eigen zeggen blij voor hem. 

Tegen Slowakije had Casteels ook al een mooie redding in huis, al leverde die jammer genoeg geen punten op. "Dat was ook een hele goeie (redding, red.)", zegt Van der Elst bij Sporza. "Tegen Roemenië nu ook een keer of twee, én een assist. Dat is Courtois nog niet gelukt denk ik", glimlacht de analist. 

Van der Elst onderschat naar eigen zeggen niet hoeveel druk er op de schouders van Casteels rust bij de Rode Duivels. "Het is niet zoals een keeper die ergens anders zijn kans eens krijgt. Je weet als het foutloopt wat er gezegd zal worden", zegt Van der Elst. "Ik hoop dat het zo mag blijven, voor België en voor hem."

Van der Elst hoopt dat de media het Casteels niet te lastig zal gaan maken en de situatie Courtois laat rusten. "Hij blijft ook rustig in z'n interviews, voeten op de grond, geen al te grote uitspraken. Voorlopig maken ze het hem niet te lastig met eventuele vragen over Courtois en ik hoop dat dat zo blijft", besluit Van der Elst. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.