De Bruyne blijft ondanks winst toch nuchter: "Dit was geen totaalprestatie"

22 juni om 23:32
Laatste update: 22 juni om 23:40

In de strijd om de volgende ronde hebben de Rode Duivels een uitstekende zaak gedaan door te winnen van Roemenië. Kevin De Bruyne was daarin goed voor een doelpunt en hielp zo aan de 2-0 overwinning.

Ondanks de knappe overwinning bleef De Bruyne achteraf wel nuchter over de partij. "Een totaalprestatie was het niet", gaf hij aan bij Sporza. "Ik denk dat we iets beter hebben gespeeld dan de eerste match en toch nog iets meer hebben gecreëerd. In het begin van de tweede helft hebben we wel een paar kansen weggegeven. We zouden nog iets meer moeten scoren, maar de energie was er en de prestatie was goed", gaf hij aan.

Onder meer de tactische ingrepen van Domenico Tedesco leken De Bruyne wel geholpen te hebben, met de inbreng van Youri Tielemans en Dodi Lukebakio op rechts. "Ik denk dat we iets aanvallender gespeeld hebben vandaag", analyseerde De Bruyne.

"Castagne konden we meer diep sturen op rechts en Dodi vonden we vaak tussen de lijnen. Ik denk dat iedereen die gespeeld heeft - ook de invallers - scherp was", besloot hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.