Hiddink en Van Basten loven de Rode Duivels na  eerste helft tegen Roemenië

Hiddink en Van Basten loven de Rode Duivels: "Geniet van de Belgen"

22 juni om 22:00

De Rode Duivels gingen zaterdag met een 1-0 voorsprong rusten tegen Roemenië. België kwam goed voor de dag en dat ook Guus Hiddink en Marco van Basten gezien.

Hiddink haalde de loftrompet boven voor de Rode Duivels. "Ik geniet van de Belgen", begon Hiddink zijn verhaal bij de NOS. "Met name de twee vleugelspelers zoals zij doceren. Zoals zij de een tegen een uitspelen. Dodi Lukebakio speelt bij Sevilla, maar hij kan bij de echte top spelen."

Ook Lukaku kreeg lof van Hiddink. De spits lag aan de basis van de 1-0. "Als Lukaku met de rug naar het doel speelt dan kan hij heel goed afleggen. Dan is hij enorm sterk", aldus nog de voormalige bondscoach van onder meer Nederland en Zuid-Korea.

Marco van Basten was dan weer verheugd over het spel van Kevin De Bruyne. "Hij neemt de ploeg bij de hand. Als je ziet hoe hij alles verdeelt en zijn rust aan de bal. Dat is lekker om te zien. Hij speelt de hele wedstrijd goed."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.