Tielemans oogst enorme lof bij analisten: "De missing link bij de Rode Duivels"

22 juni om 22:05

De Rode Duivels gaan tegen Roemenië rrusten met een 1-0 voorsprong en mogen daarvoor Youri Tielemans bedanken, die het openingsdoelpunt scoorde. Bij Sporza kreeg hij ook flink wat lof.

"Hij was toch de missing link bij de Rode Duivels", oordeelt Wesley Sonck bij Sporza. "Tielemans is een speler die het spel kan versnellen en tussen de lijnen kan spelen. Met hem kwam er ook meer infiltratie vanuit het middenveld bij de Rode Duivels en dat is toch een verschil met Orel Mangala", klinkt het.

Ook Hein Vanhaezebrouck had flink wat lof voor de middenvelder van Aston Villa. "Hij draait ook meteen naar door, met zijn gezicht naar voren", gaat hij verder. "Zo komt er meer verticaliteit in het spel en dat is een totaal ander gegeven dan toen we met Mangala speelden tegen Slowakije", aldus Vanhaezebrouck.

Domenico Tedesco lijkt daarmee wel ingegrepen te hebben na de nederlaag tegen Slowakije. "De veldbezetting is nu veel beter dan bij de eerste wedstrijd", besluit Vanhaezebrouck nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.