'Club Brugge ziet Homma richting het Japanse Urawa Red Diamonds vertrekken'

22 juni om 19:15

Bij Club Brugge zal men komende zomer ook nog afscheid gaan nemen van Shion Homma. De Japanner wist toch niet door te breken bij Blauw-Zwart en keert terug naar Japan, waar hij zal uitkomen voor Urawa Red Diamonds.

Dat valt te lezen in Japanse media. De kleine Japanner werd in 2023 weggehaald uit zijn thuisland en maakte vooral minuten bij Club NXT. Een doorbraak in het A-elftal kwam er niet en leek er ook komend seizoen niet aan te gaan komen. Hij heeft ervoor gekozen om nu terug te keren naar zijn thuisland.

Homma zal aan de slag gaan bij Urawa Red Diamonds, dat er naar verluidt niet aan twijfelde om de vraagprijs van Club Brugge op tafel te leggen. Het is niet bekend om welk bedrag het gaat.

Voor Homma komt er zo een einde aan zijn Europees avontuur. De 23-jarige Japanner speelde uiteindelijk 47 partijen voor Club NXT en zeven wedstrijden voor de A-ploeg. Hij zal ook nooit vergeten worden bij Union, waar hij in de potentiële titelmatch van de Brusselaars de grote kwelduivel was door te scoren voor Club Brugge.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.