STVV reageert verhit na transfer Smets naar KRC Genk: 'Dit doet ons als club pijn'

22 juni om 18:00

Bij STVV geen Matte Smets meer, die ervoor heeft gekozen om naar rivaal KRC Genk te verhuizen. Een transfer waar men bij de Kanaries niet al te tevreden mee bleek, getuige ook hun reactie op de officiële kanalen.

Enkele minuten nadat Genk de transfer officieel had bekendgemaakt, kondigde ook STVV de transfer aan met een wel heel opvallende foto. Daarin werd Smets afgebeeld als een Romeinse keizer, met daarboven de uitspraak "Tu quoque, fili mi", los vertaald als "Jij ook, mijn zoon?".

Een vrij duidelijke verwijzing van STVV dat men het toch enig verraad vindt van Smets. Dat wordt ook nog eens benadrukt op de clubsite. 'Dat hij - ondanks aanbiedingen van andere clubs - uitgerekend voor deze overstap kiest, doet ons als club en als regio pijn. Maar het is de beslissing van Matte, en die beslissing moeten we accepteren', schrijft men.

Al wil men bij STVV ook niet bij de pakken neerzitten en gaat men al op zoek naar een vervanger. 'We zijn gekwetst, maar een gewond dier is extra gevaarlijk. Als club putten we hier extra motivatie uit om nog beter te doen', klinkt het nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.