KRC Genk haalt Matte Smets van STVV naar KRC Genk

OFFICIEEL: KRC Genk heeft nu ook Smets definitief overgenomen van STVV

22 juni om 15:57
Laatste update: 22 juni om 16:27

Bij KRC Genk zit men allesbehalve stil met het oog op volgend seizoen. Na de eerdere transfers van Jarne Steuckers en Adrian Palacios, hebben de Limburgers zich nu ook versterkt met Matte Smets. De centrale verdediger heeft voor vier seizoenen getekend. 

De 20-jarige centrale verdediger werd aangekondigd op de sociale media van de club zelf. Smets maakte het afgelopen seizoen heel wat indruk in de Jupiler Pro League onder coach Thorsten Fink en maakt nu net als zijn coach de stap van STVV naar KRC Genk. 

De Belgische jeugdinternational stond afgelopen winter nog in de belangstelling van KAA Gent. Onlangs toonde ook RSC Anderlecht concrete interesse als opvolger van Rode Duivel Zeno Debast, maar Smets kiest er nu dus voor om in Limburg aan de slag te blijven, zijnde bij KRC Genk. 

Net als voor Steuckers is het voor Smets een 'terugkeer' naar Genk, gezien ze allebei eerder actief waren in de jeugd. Eerder raakte al bekend dat Genk een bedrag van 2,25 miljoen euro op tafel legt voor Smets.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.