Genk kijkt naar toekomst, zes jonkies mogen zich tonen aan nieuwe trainer Fink

21 juni om 18:33

Bij KRC Genk staat de voorbereiding op het nieuwe voor de deur en lijken we een volledig nieuw Genk te gaan zien. Verschillende vertrekkers, een nieuwe trainer en ook nieuwelingen in de kern. Mogelijk ook nieuwelingen uit de eigen jeugd.

Genk haalde met Jarne Steuckers al één nieuweling in huis en lijkt daar ook nog Matte Smets aan bij te gaan voegen. Op zijn aankondiging blijft het echter wachten en het is dus nog maar de vraag of hij de eerste training van komende maandag zal halen.

Wel op de eerste training zullen heel wat jonkies van Genk zijn. Zo zet men bij de Limburgers definitief in op Josué Kongolo (18), Brad Manguelle (16), Thomas Claes (20), Kos Karetsas (16) en Noah Adedeji-Sternberg (19) die eerder al naar de A-kern werden geschoven en hun kans zullen krijgen. Zij zijn echter niet de enigen.

Op de officiële website kondigt Genk namelijk uit dat nog zes talenten uit Jong Genk zich de komende weken zullen mogen tonen aan nieuwe coach Fink. Het gaat mee bepaald om linksachters Christian Akpan (19), Alfred Caicedo (19) en Yumeki Yoshinaga (18), centrale verdediger Juwensley Onstein (16), flankaanvaller Wilson Da Costa (17) en spits Naoki Kumata (19).

Vooral de aanwezigheid van meerdere linksachters is ook opvallend. Mogelijk zoekt men bij Genk in eigen huis naar een vervanger voor Eduard Sobol, die na zijn uitleenbeurt niet zal terugkeren naar Limburg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.