'Kaapverdiër Tavares kan Estoril verlaten voor de Belgische competitie'

28 juni om 18:17
Laatste update: 28 juni om 18:24

Gilson Tavares maakte naam op de Afrika Cup en wist zich ook te tonen in de Portugese tweede klasse. Nu kan de 22-jarige spits binnenkort de stap richting ons land zetten.

Dat nieuws weet men bij het Franse Foot Mercato. De 22-jarige spits werd het voorbije seizoen door Estoril Praia uitgeleend aan Benfica B, dat uitkomt in de Portugese tweede klasse, waar Tavares goed was voor vijf doelpunten en twee assists in vijftien partijen. Daar heeft Tavares zich nu in de kijker gespeeld.

Volgens de Franse bron zit een doorbraak bij Benfica er niet in en kan hij dus uitkijken naar een nieuwe club. Ploegen uit België en Zwitserland tonen naar verluidt ook interesse in Tavares, al is het nog niet geweten om welke ploegen het gaat.

De spits maakte vooral naam op de Afrika Cup, waar hij met Kaapverdië dit jaar de kwartfinale haalde. Hij was op dat toernooi ook goed voor één doelpunt en twee assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.