Servië speelt in absolute slotfase gelijk tegen Slovenië op EK 2024

Nieuwe stunt Slovenië blijft uit, Servië komt in absolute slotfase langszij

20 juni om 17:59

Servië heeft in de tweede groepswedstrijd van het EK in de absolute slotfase een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Slovenië. Hiermee bleef een nieuwe stunt van de Slovenen uit en hebben de Serven nog een kleine kans om door te gaan naar de knock-outfase.

In de openingsfase van de wedstrijd pakte Slovenië de controle over de wedstrijd. Er werden door beide ploegen geen grote kansen gecreëerd, maar Slovenië toonde geen gezag voor de op papier sterkere tegenstander. De ploeg van bondscoach Matjaž Kek durfde hoog druk te zetten op de helft van de tegenstander en ze gingen met een aanvallende instelling de wedstrijd in.

Na een klein halfuur wist Servië voor het eerst echt gevaarlijk te worden voor het doel van Slovenië. Dušan Vlahović kreeg na een counter een kopkans en hij stuurde de bal met kracht richting het doel, maar zijn poging werd gestopt door doelman Jan Oblak. Na deze kans wist Servië meer controle te krijgen over de wedstrijd, maar grote kansen bleven uit. Aan beide kanten ging er veel fout, terwijl er wel ruimtes lagen om te voetballen.

Vlak voor rust ontsnapte Servië aan een achterstand. Timi Elšni schoot namens Servië op doel, maar zag zijn poging op de paal belandden. In de rebound werd de bal over het Servische goal geschoten. Ook Aleksandar Mitrović kreeg een mogelijkheid van dichtbij, maar Oblak kwam snel zijn doel uit en wist met succes redding te brengen op de inzet van de spits.

Al snel in de tweede helft leek Mitrović op aangeven van Tadic op weg naar de openingstreffer, maar hij stuitte opnieuw op Oblak. Na 68 minuten wist Žan Karničnik de ban te breken voor Slovenië. De rechtsback veroverde zelf de bal en zette zodoende de aanval op. Bij de tweede paal kon hij vervolgens simpel binnen tikken na een afgemeten voorzet van Timi Max Elšnik.

Vlak na de openingstreffer kreeg Mitrović een grote kans op de gelijkmaker, maar hij raakte van dichtbij de lat. In het restant van de wedstrijd hunkerde Servië naar de gelijkmaker, maar Slovenië bleef overeind dankzij Oblak. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Servië nog een hoekschop en doelman Predrag Rajković ging zelfs mee naar voren om de gelijkmaker af te dwingen. Luka Jović was uiteindelijk de redder in nood voor Servië, want de aanvaller kopte de gelijkmaker binnen in de verre hoek. Zodoende heeft Servië nog een sprankje hoop om door te gaan naar de knock-outfase.