Tielemans reageert: "Ga er niet vanuit dat ik basisspeler ben zaterdag"

20 juni om 12:44

Zaterdag spelen de Belgen tegen Roemenië. Youri Tielemans mocht niet starten tegen Slowakije, maar wordt nu wél getipt voor de basis. Zelf blijft hij er koel onder.

"Ik ga er niet vanuit dat ik basisspeler ben zaterdag", aldus Tielemans. "Ik ben klaar om te spelen, net zoals alle anderen. De trainer maakt zijn ploeg bekend net voor de match. Wij weten zaterdag wat we moeten doen. Winnen is noodzakelijk om ons te plaatsen voor de volgende ronde. Er was veel frustratie, maar zo is voetbal. We moeten karakter tonen." 

Tielemans benadrukt wel dat hij topfit is. "Ik ben klaar om 90 minuten te spelen. Daarom is er geen risico genomen tijdens de vriendschappelijke wedstrijden. Het was een keuze van de trainer om me niet op te stellen van bij het begin tegen Slovakije. Ik had een blessure aan de adductoren die terug is komen opspelen bij Aston Villa. Maar nu ben ik honderd procent fit." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.